Een (uniek) plaatje zegt meer dan duizend woorden

Toegevoegde waarde

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Afbeeldingen in een website hebben een grote toegevoegde waarde. Niet alleen kunnen afbeeldingen de boel visueel aantrekkelijker maken, je kan met een afbeelding de tekst ook meer duidelijkheid geven.

Zo veel keuze

Ondanks dat het internet vol staat met allerlei te gekke afbeeldingen, zitten er ook regels aan verbonden. Je mag namelijk niet zomaar een afbeelding ergens vandaan plukken en deze op je eigen website gebruiken.

Een (uniek) plaatje zegt meer dan duizend woorden

Natuurlijk kan je ook een stockfoto gebruiken, maar houdt er rekening mee dat jij niet de enige bent die deze afbeelding gebruikt. Met een eigen gemaakte foto ben je toch ineens weer een beetje meer uniek.

maar er zijn genoeg websites waar je de zogeheten (meestal gratis) stockfoto’s vandaan kan halen.

Maar fantastisch is het nog altijd om je eigen unieke afbeeldingen te plaatsen. (dan wel zelf gemaakt of laten maken door een fotograaf). Hiermee onderscheid je je van de rest van de goegemeente.

Zelf heb ik ook niet altijd de tijd om foto’s te maken, ik maak daarom zo nu en dan toch gebruik van stockfoto’s, ik gebruik hiervoor de websites Pexels en Rawpixel.

Voor inspiratie en mijn liefde voor de kunst kijk ik altijd bij rijksstudio en Vincent van Gogh museum. Via deze websites deel ik af en toe ook een afbeelding via een blog of social.

Diverse bestandstypen

Het is niet mogelijk om alle soorten afbeelding  bestandtypes in een website te plaatsen. Let er op, dat als je het maken van afbeeldingen aan iemand uitbesteed, goed afspreekt dat je de afbeeldingen in de juiste bestandtypes en formaten aangeleverd krijgt.

De meest gebruikte bestandstypes zijn JPEG, GIF en PNG. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van animated GIF. Niet alleen meer in Whatsapp, Facebook en Mailchimp.

JPEG is vooral geschikt voor foto’s. het zorgt ervoor dat de afbeelding voldoende wordt gecomprimeerd zonder dat het menselijk ook dat kan zien.